photo
maitre feu amay Maison de la métallurgie et de l'industrie de Liège Le préhistosite de Ramioul Le château du Val Saint-Lambert Centre touristique de la laine à Verviers Blegny mine Maison des Terrils
FR | NL

 Huis van de Metallurgie en Industrie van Luik

      Een verbazingwekkende smeltkroes van water, vuur en ijzer!


Het Huis van de Metallurgie en de Industrie van Luik is een technisch en industrieel museum gevestigd in een voormalige staalfabriek. 2.500m² om de uitzonderlijke Luikse industrieel erfgoed te ontdekken, van gisteren tot vandaag.

In het gezelschap van onze animators duik je in het hart van de technische ontwikkelingen die het regionale industriële bekken ingrijpend veranderd hebben.

Geniet van de sfeer van de oude Waalse smederij van de 17e en 18e eeuw aan de voet van de oudste hoogoven van het land (1693), met “maka’s” uit die tijd en het oudste walswerk in de wereld. Gedurende uw bezoek ontdekt u ook een indrukwekkende stoommachine, het prototype van een dynamo van Zénobe Gramme, verbrandingsmotoren, de zinken badkuip die Dony aan Napoleon had aangeboden... Dit zijn, onder vele anderen, enkele van onze ongelooflijke schatten die je groep op die dag zal kunnen ontdekken.

 

Openingsuren 2022 

 

Gesloten op feestdagen. 

 Reserveren verplicht.

Tarieven

(Rondleiding inbegrepen vanaf 15 personen op reservatie)

  Van april tot oktober, gratis toegang alle eerste zondag van de maand (behalve feestdagen). 


De aanvullende infrastructuren 
Footer

© La route du feu | Powered by: Yaka Faire